Informatie-tekenen, de basis

basis informatie tekenen

  • Effectief communiceren met tekeningen
  • Ideeën zichtbaar maken
  • Elkaar beter begrijpen
  • Dialoog op gang brengen

Bij informatie-tekenen gaat het niet om kunst, maar om informatie. Iedereen kan het dan ook leren.

De training

De training begint met een kort intro, waarna je onder begeleiding vooral zelf aan het werk kan. Eerst even samen tekenen, maar al gauw teken jij zelf woorden en begrippen. 
In die flow maak jij jezelf deze oeroude -en tegelijkertijd ook moderne manier van informatie weergeven- op een krachtige manier eigen. Als we plenair naar het einde van de eerste bijeenkomst toe werken, zie je de vondsten van de anderen. Mede doordat je die nog niet eerder zag, zorg je met elkaar voor veel inspiratie bij elkaar. 

Je spiergeheugen oefenen

Na deze enerverende en verrassende ervaring, krijg je opdrachten mee om thuis te oefenen. Je spieren worden zo geoefend en je spiergeheugen zorgt ervoor dat je steeds makkelijker beelden op papier krijgt. De tweede bijeenkomst gaan we een stapje dieper in op de begrippen die jij zelf vaak gebruikt, en werken we aan de afwerking van je tekeningen.

Jouw verhaal visueel

Jouw expertise kun je hierna vertellen met ondersteuning van eigen tekeningen. Door je verhaal op de goede momenten een beeld te geven, creëer je betrokkenheid en inzicht. Dìe helderheid brengt vervolgstappen* binnen handbereik.
* de training werken met visuele templates en visueel presenteren.

Duur van de training 

Deze training vraagt twee dagdelen van 3 uur met een tussenliggende periode van 2 weken om te kunnen oefenen aan de hand van meegegeven mogelijkheden.

Organisatie

Deze training wordt in een kleine groepen (<5) gegeven of op aanvraag aan 5-10 personen. Ook individuele sessies zijn mogelijk.
Heb je nog vragen? Stel ze dan hier. Aanpassingen kunnen altijd besproken worden.

Aanmelden:

Aanmelden voor deze en/of andere trainingen kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door contact op te nemen via het formulier.

 

 


© 2017 BuroKOM -  inloggen - Webdesign Buro Blûn

Volg ons op:

smily Geniet je dag!